Fuglefryd, Spætmejse

DKK 315,00

Sitta europaea
Fodring af vilde fugle

Varenummer: 290 Kategori:

Beskrivelse

“Bøjlen” er lavet af jern, som vil ruste smukt og blive mindre synlig i træet el. lign. hvor den hænges

Synlig: Hele året. Yngleperiode: April – maj

Spætmejsen er en meget almindelig ynglefugl i Danmark, og den tilhører ikke – som man skulle tro – mejsefamilien, men derimod sin egen familie: spætmejserne. I Danmark kan vi finde spætmejsen i ældre løvskove og parker. Udenfor Danmark findes den i størstedelen af Europa, gennem Asien og helt til Stillehavets kyst.

Spætmejsen er en lille kompakt fugl med et kraftigt næb og en kort hale. Den har en blågrå overside og en noget lysere underside, og det er karakteristisk, at den har en sort stribe, der går gennem øjet. Den er typisk mellem 13-15 centimer.

Spætmejsen er altædende, idet den både æder insekter, frø og nødder, og den foretrækker at yngle i huller i gamle træer. Disse er sjældne i mange skove, og der er derfor stor konkurrence mellem de hulerugende fugle. For at undgå konkurrence fra de store fugle kliner spætmejsen hullet til med ler, så det lige præcis passer til dens egen størrelse, og på den måde udviser spætmejsen både, at den er intelligent og konkurrencedygtig. Spætmejsen er en meget stedfast fugl, og den spreder sig ikke let. Den genbruger gerne den samme rede flere år i træk.  Desuden kan spætmejsen som den eneste danske fugl klatre med hovedet nedad.

Yderligere information

Størrelse 20 x 8 x 1 cm