Snespurv

DKK 285,00

Plectrophenax nivalis

Compare

Synlig: I oktober

Herhjemme optræder snespurven som en almindelig vintergæst, der ofte ankommer i mindre flokke fra oktober og bliver til marts. Den er iøjnefaldende med sin snehvide fjerdragt, der er udstyret med brunlige pletter, og den kan derfor ikke forveksles med nogen anden dansk fugleart. Den kendes især nemt i flugten på sine snehvide vinger.

Snespurven er 15-18 cm, og den vejer 26-40 gram. Det er især hannen, der kendes på det lyse indtryk og den hvide bug, mens hunnen er mere gulbrun.

Snespurven er den spurvefugl, der yngler længst mod nord. Den yngler typisk i klippeterræn, tæt på isen. Den yngler ikke i Danmark, men ankommer gerne fra Nordskandinavien, især fra de norske fjelde, for at finde varme. Den trækker således sydpå om vinteren.

Snespurven lægger æg fra slut maj til start juni, og det er alene hunnen, der står for udrugningen.

‘Sne’ i navnet siges at henvise til fuglens snehvide fjerdragt og dens arktiske tilhørsforhold, og den forbindes således ofte med vinter og kulde. 

Størrelse 4.5 x 12 x 10 cm