Skovskade

DKK 305,00

Garrulus glandarius

Compare

Synlig: Hele året. Yngleperiode: April

Skovskaden er en 34 centimer stor kragefugl, der yngler i løv- og nåleskove i et stort område fra det vestlige Europa og det nordvestlige Afrika til den asiatiske østkyst.

På grund af dens specielle stemme og dens spraglede fjerdragt er vi aldrig i tvivl om skovskadens tilstedeværelse, selvom den til tider kan være meget sky. Dens fjerdragt er rødbrun med en karakteristisk sort skægstribe og på vingen findes blå fjer med sorte tværstriber.

Skovskaden er altædende, og den spiser både orme, insekter, frø og bær. Desuden hamstrer den agern, som den gemmer på jorden mellem visne blade til senere fortærring. Den kan endda også finde på at tage æg og unger fra sine artsfæller og andre fugle!

Skovskaden udnytter sit forråd i løbet af vinteren og i det tidlige forår indtil yngletidens begyndelse i slutningen af april.

Begge køn bygger reden i fællesskab, og som en del af sit kurmageri fodrer hannen sin hun, mens hun udruger æggene.

De danske skovskader er almindelige standfugle, der dog i nogle vintre suppleres med et stort antal af indtrækkende fugle fra Norge og Sverige, hvis fuglene har haft svært ved at finde føde.

Skovfuglen er fredet, og den må derfor ikke jages.

Størrelse 14 x 5 cm