Halemejse

DKK 285,00

Aegithalos caudatus

Compare

Synlig: Hele året. Dog mest synlig udenfor yngleperioden

Halemejsen er en spurvefugl og en almindelig standfugl i Danmark, og desuden er den udbredt i det meste af Europa og i Asien. Halemejsen er mellem 12-15 cm, hvoraf halen udgør 10 cm. Den er let at kende på sit udseende – Undersiden er lys og fjerdragten er præget af et sort, hvidt og rødligt mønster.

Halemejsen foretrækker at leve i løvskove og skovmoser, og vi ser ofte, at den færdes i flokke, hvor den søger føde i træernes yderste grene. I yngletiden optræder den dog gerne parvist og mere diskret, og derfor er den et mere sjældent syn på dette tidspunkt.

Halemejsen kan betegnes som en meget social fugl, der færdes i familiegrupper hele året rundt. Dette hænger også sammen med dens meget unikke og sociale ynglesystem. Ynglepar har ofte hjælpere ved reden. Disse hjælpere er ofte beslægtede fugle, heriblandt voksne unger eller søskende. Reden bygges af parret selv. Det første yngleforsøg finder sted omkring marts eller april, og hunnen lægger 9-12 æg i begyndelsen af maj.

Størrelse 4.5 x 12 x 0.6 cm