Præstekrave

DKK 285,00

Charadrius hiaticula

Symboliserer: Fællesskab, styrke, kærlighed, snigende adfærd.
Måned: April - Maj + Juli - September.
Varenummer: 333 Kategori:

Præstekraven tilhører gruppen af vadefugle, og de har alle en karakteristisk hvid præstekrave, der står i kontrast til de øvrige mørke farver, og som har givet fuglen dens navn.

Præstekraven er udbredt i Europa og store dele af Asien. Den foretrækker desuden at leve ved flod- og søbredder. I Danmark er præstekraven en fåtallig art.

De fleste præstekraver overvintrer i Afrika, og før de trækker sydpå, kan vi se dem i mindre flokke ved vores kyster.

Præstekraven lever af insekter og edderkopper, og den søger føde på jordens overflade eller i lavt vand.

Præstekraven yngler første gang i en alder af 1 år. Den danner par med en ny partner hver sæson, og den lægger fire æg i maj.

Præstenkraven er kendt for dens snigende adfærd og for dens sang, der høres både nat og dag.

 

Størrelse 12 x 4 cm
Levested